Aardbeienboerderij RozemArrie

Deze aardbeienboerderij is gelegen in de buurtschap Arriën dichtbij Ommen. De familie Rozema teelt er sinds 2007 de lekkerste aardbeien. De familienaam en de naam van de buurtschap samen werd de nieuwe naam voor het bedrijf: RozemArrie. Ook is de Roos familie van de Aardbei; ze behoren tot hetzelfde geslacht, dus dat past mooi.

Zij telen verschillende rassen aardbeien waarbij de smaak erg belangrijk gevonden wordt. Die proberen zij zo natuurlijk mogelijk te houden. Dat is moeilijk, omdat dat vaak ten koste gaat van de produktie. Hoe langzamer een aardbei groeit en rijpt, hoe beter de smaak zal zijn. Natuurlijk geven zij de planten wel voeding, want de planten moeten wel sterk genoeg worden. Maar de kunst is om daar een goede balans in te vinden. Uiteraard zijn zij ook afhankelijk van de weersomstandighede; koude, bewolkte, natte dagen zal minder zoete vruchten opleveren dan een lekker warm zonnetje en af en toe een fris buitje. Daarom heten aardbeien ook zomerkoninkjes.

Al met al kun je wel zeggen dat een aardbei, zo van de volle grond, het snoepje van de natuur is. Wij laten u er graag van genieten!

Omgeving overzicht